Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

Dobrovolski: "La Dacia pentru a cuceri cupa"

Igor Dobrovolski: Obiectivul Daciei e calificarea in grupele Europa League


Igor Dobrovolski: "Obiectivul Daciei e calificarea in grupele Europa League"

dobrovolski-semneaza-cu-dacia-1La revenirea sa la cirma echipei Dacia Chisinau, Igor Dobrovolski a vorbit despre plecarea sa, despre revenire, despre planurile de viitor, obiectivele echipei pentru noul sezon, despre Nationala Moldovei, Cupa Moldovei si multe altele.

- De ce am revenit? Așa e viața uneori. Oamenii pleacă și se întorc. Semnează noi contracte și în acest lucru nu este nimic rău.

- În cât timp v-ați decis să semnați?

- Într-o perioadă destul de scurtă am acceptat.

- Revenirea la Dacia este legată de relațiile speciale cu acest club sau din cauză că nu ați avut oferte importante?

- Ce înseamnă oferte importante? Eu cred că orice propunere este adecvată. Din orice țară, orice campionat. E bine când ai din ce alege.

- Credeți că misiunea dvs. la Dacia încă nu s-a încheiat? Ați luat titlul și Supercupa...

- Am revenit pentru a cuceri Cupa Moldovei. Un trofeu încă necucerit cu Dacia.

"In Europa League dorim sa ajungem in grupe"- Peste o lună Dacia își va începe evoluția în cupele europene, ce obiectiv are echipa?

- Obiectivul e întotdeauna același: calificarea în grupe. Acest lucru și-l doresc toate formațiile. Noi nu suntem o excepție. Vom încerca să atingem acest scop.

- Când reuniți lotul?

- Cel mai probabil în 3-4 zile. În această perioadă vom decide cine rămâne și cine pleacă și chiar cine ar putea să vină.

- Probabil în micul concediu de care ați avut parte v-ați mai relaxat ați mai prins la puteri...

- Forțele nu m-au părăsit niciodată. Nu-mi voi încheia curând cariera de antrenor. Să nu aveți nici un dubiu în această privință. La sincer vorbind uneori e plăcut să iai o pauză.

- De ce ați plecat de la club cu o lună în urmă?

- Din motive personale despre care nu voi vorbi.

"Caras e selectionerul, si decizia îi apartine lui"- Cum comentați spusele lui Caras cum că dumnealui nu va mai convoca jucătorii Daciei la națională?

- În principiu este dreptul oricărui timonier. Eu cred că nu a avut dreptate. Probabil emoțiile și-au spus cuvântul. Pe 23 mai a avut loc ultima rundă din campionat în aceeași zi cu meciul Venezuela - Moldova. Ce întrebări mai pot exista? Dacă naționala ar fi jucat după campionat atunci erau alte discuții. Dacă antrenorul consideră că fotbaliștii Daciei vor ajuta naționala atunci el îi va convoca, dacă se va conduce după principiu, atunci decizia îi aparține.

- D-le Dobrovolsky, prin ce a nume a fost mai slabă Dacia ca Sheriff, sau prin ce a fost Sheriff mai puternică?

- Știm cauzele și facem concluzii.

- Cum credeți aveți destul timp la dispozitie pentru o pregătire buna pentru preliminariile Ligii Europa?

- Nu avem ce face. Jucătorii trebuie să se odihnească, pentru că am avut parte de un campionat destul de dificil. Un orar foarte greu. Voi fi nevoit să-i forțez un pic.

- Vor fi careva schimbări în staff-ul tehnic?

- Nu, nici una. Echipa mea rămâne aceeași.

- De ce nu ați vrut să continuați calitate de director sportiv?

- Eu mă ocup cu munca de pe gazon, nu cu cea de pe hârtie.

- Care este principalul concurent al echipei dvs. în sezonul viitor?

- Orice echipă ne poate pune în dificultate. Totul depinde de perioada de pregătire, dar și jucătorii care ar putea fi aduși la rivali.

"Doi ani pentru Sidenco? Prea drastic"- Ce spuneți de arbitrajul lui Sidenco în finala Cupei?

- Greșesc și fotbaliștii și arbitrii. Am văzut partida la TV și am observat ceea ce microbiștii de pe stadion nu au văzut. Adică acea atingere cu capul. Această greșeală o lăsăm pe seama neatenției arbitrului central. Totul se poate întâmpla. Probabil dacă era un al cincilea arbitru avea să observe acel contact. Nu cred că președintele FMF a văzut acea fază. Consider că doi ani este o pedeapsă prea mare, chiar dacă anume acea greșeală și-a lăsat amprenta supra rezultatului final.

- Poate este mai indicată o brigadă de arbitri din străinătate pentru astfel de meciuri?

- Când am jucat pe teren propriu cu Sheriff au arbitrat nemtii. Dacă în alte campionate centralii fixează aproximativ 30 de încălcări, atunci am avut 60. Arbitrul a fragmentat mult jocul.

- Cum comentați orarul campionatului care va lua start pe 14 iulie?

- Nu cred să avem mari probleme. Jucăm pe 5 iulie prima manșă și pe 12 returul. Iată orheenii au probleme, pentru că au de jucat pe 5, 8 și 12 iulie. În aceeași situație am fost și noi anul trecut. Cu 3 zile înainte de preliminariile Ligii Campionilor am jucat la Tiraspol Supercupa, în care am pus osul la bătaie.

- Curând va lua start EURO-2012. Care sunt favoriții în viziunea dvs.?

- Voi ține pumnii Rusiei și Ucrainei. Însă după cum știm : toți joacă fotbal, dar germanii ajung în ultimul act. Adversara va fi Spania, Olanda sau Franța.

sursa: fcdacia.md