Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

Bruno Simao: "Venirea mea la Orhei nu a fost conditionata financiar"

Bruno Martins Simao: UTA este echipa mea de suflet, sper la Milsami sa ma simt la fel


Bruno Martins Simao: "UTA este echipa mea de suflet, sper la Milsami sa ma simt la fel"

bruno-simao-1Bruno, la sincer vorbind mă bucur că ai ajuns la un numitor comun cu conducerea şi ai semnat cu F.C. Milsami. Şi totuşi mă frămîntă o întrebare, de ce ai ales Moldova şi anume F.C. Milsami?

Milsami e o echipă nou formată care deja are experiența în cupele europene, cu un colectiv bun şi cu o conducere ambiţioasă, cu obiective care coincid cu ale mele. La drept vorbind aş vrea să ajut echipa cu experienţa pe care am acumulat-o la alte echipe cu care am jucat în preliminariile ligii campionilor şi cupei UEFA. Cînd am venit aici nu am pus accentul pe planul financiar. Am ratat startul noului sezon fotbalistic şi-mi doresc să am ocazia să joc meci de meci la Milsami şi să revin la condiţiile fizice de altă dată.

Am auzit ca ai fost coleg cu Cristiano Ronaldo e adevărat?

Da ne cunoaştem de la vîrsta de 12 ani şi am jucat împreună la selecţionatele UNDER 16, 17, 18. Relaţii mai apropiate s-au format pe cînd jucam la campionatul european de tineret UNDER 17. Ultima dată cînd ne-am văzut a fost prin 2010 - 2011 la Lisabona.

Ai jucat mai mulţi ani în România, la ce echipă te-ai simţit cel mai bine?

Am jucat la trei echipe din România, UTA Arad, Dinamo Bucureşti si Astra Ploieşti. La Astra n-am stat mult pentru că am plecat după cîteva luni la Slovan Bratislava şi totuși m-am înţeles bine cu toţi şi n-am avut nici un conflict.

Cînd am venit la Dinamo Bucureşti echipa se lupta pentru postul de lider al Ligii 1, iar asta mă făcea mai bun şi vroiam să ajut cît mai mult această echipă. Am fost tratat cu bine la Dinamo şi totuşi UTA Arad este echipa mea de suflet. Au fost doi ani frumoşi. A fost bine la toate capitolele – echipă, financiar, fani, oameni. Sper şi la Milsami sa mă simt la fel.

bruno-simao-2Ce planuri ai pe viitor legate de viaţa personală?

Pe plan sentimental îmi merge foarte bine, de 8 ani sunt împreuna cu soţia. Avem împreună o super fetiţă în vîrstă de 6 ani. Familia mea acum stă în Lisabona unde vreau să mă întorc şi eu dupa ce voi termina cu viaţa fotbalistică. Aş vrea să îmi deschid o afacere, nu ştiu încă ce va fi, dar la sigur nu va fi legat de fotbal. Am trecut prin ceva momente neplăcute din fotbal şi nu aş dori să repet acele greşeli, adică niciodată nu voi fi antrenor sau impresar. Vreau să mă dedic familiei mele şi viitorului nostru dar înafara fotbalului.

Cum îţi pare timpul din Moldova? Crezi că te vei acomoda repede?

E friiiiiiiig!!! (rîde) Astăzi la Lisabona termometrele indicau +20 grade, oamenii mergeau la plajă. Iar eu aici sunt îmbracat de iarnă. Nu îmi place frigul dar o să mă obişnuiesc şi cu asta, plus că în România erau aceleaşi condiţii climaterice. Chiar dacă nu îmi place frigul îmi place foarte mult zăpada, e ceva neobişnuit.

Ce părere ţi-ai format despre colectivul echipei?

Am două meciuri jucate la Milsami cu acest colectiv, unul în Turcia şi unul aici în Moldova cu Poli Iaşi şi mi s-a părut un colectiv ambiţios şi doritor să crească pe plan profesionist. Am întîlnit jucători cu experienţă de la care pot să învăţ cîte ceva, oameni comunicativi chiar dacă vorbesc şi altă limbă. Mă bucur mult că în echipă avem fotbalişti vorbitori de limba portugheză, spaniolă, romană, franceză, engleză pentru că posed aceste limbi şi îmi va fi mai uşor să mă acomodez cu ei.(nota site-lui: Bruno Simao întradevăr posedă 5 limbi.)

Voi da tot ce am mai bun la antrenamente şi meciuri doar aşa voi putea să mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată. 

sursa: milsami.md