Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

Pornim la drum...

Demarează campionatul Moldovei la fotbal! Ultimele gânduri înainte de un nou început


Demarează campionatul Moldovei la fotbal! Ultimele gânduri înainte de un nou început

divizia-nationala-2011-2012Azi demarează noul sezon al Diviziei Naționale. Despre cât de valoros a fost sezonul precedent – ne-am convins. Dezămăgire totală în cupele europene. Vulturii au căzut din zbor (5-1 cu Dinamo Tbilisi), lupii au făcut un schelălău (3-2 cu Zestafoni), viespele au primit ghimp (1-0 cu Zeljeznicar), iar oțelarii s-au topit (4-2 cu NK Varazdin). Din 1998 nu s-a întâmplat că echipele moldovenești să fie eliminate din primul tur al competițiilor europene scrie Radu Lisita pe blogul sau.

35 de poziții a coborât Divizia Națională în topul campionatelor din lume. Campionatul moldovenesc ocupă locul 73.

Noua ediție, mai puternică?

Se tot zvonea că ediția 2011-2012 a campionatului intern va fi una extrem de interesantă, din motiv că Sheriff va face tot posibilul ca să redevină campioană. Răspundeți în comentarii la această întrebare.

Tot mai multe blocuri

Cooperativa Dacia – Zimbru – Olimpia – Sf. Gheorghe nu s-a oprit! 5 jucători ai campioanei Dacia se transferă la Sfîntul Gheorghe Suruceni.

Este vorba de jucătorul care cândva mă impresiona – Iulian Bursuc (când era căpitan la Nistru Otaci), Ruslan Kartoev, Ghenadie Moșneaga și Iurie Groșev. Să fiu în locul acestor jucători aș băga cât cade în meciurile directe cu Dacia. Dar deloc nu va fi așa, Sf. Gheorghe va fi echipa din sezonul precedent – formația de braț a Daciei, Zimbrului și celorlalte.

Milsami s-a “căsătorit” cu Ursidos

Milsami și Ursidos au fuzionat. Acum avem o nouă echipă cu denumirea Milsami-Ursidos. Cei mai buni jucători vor evolua în Divizia Națională, cei care gafează (exemplu Igor Andronic) – se aleg cu A-ul. Cât despre ce prezintă și ce are în culise această fuzionare – nu pot să mă dau cu părerea. Pot să spun doar că niște surse a blogului au declarat că situația la Milsami nu ar fi fost cea mai exemplară și că dacă clubul rămânea fără suplimentul Ursidos, ar fi riscat desființarea.

Leii și militarii

Am văzut și un “sentiment” ivit între FC Costuleni și CSCA-Rapid. În primul rând, unghenenii au disputat mai multe amicale pe terenul din Ghidighici, după care echipele au plecat în Slovenia într-un cantonament. Nu-i exclus ca și între aceste echipe să se facă schimb de jucători și nu numai.

Stânga Nistrului

În situația care este acum, Sheriff nu se bate la titlu. E cam dezordine la galben-negri. Plus că transferurile din această vară făcute de Sheriff m-au cam pus pe gânduri. Clubul tiraspolean își continuă politica de creștere și vânzare a jucătorilor. FC Tiraspol va fi în continuare fratele, sau sora mai mică a marelui Sheriff. Cât despre Iskra-Stal – va fi o barieră bună pentru toate cluburile care se luptă pentru cupele europene.

Frumosă, urât, cu cortine sau fără, curat sau murdar, bun sau rău – începe noul sezon al fotbalului din Moldova.

Autor: Radu Lisita