Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

FOTO: Iskra-Costuleni 5-0 (Livsit pleaca)

FC Costuleni prestează tot mai prost, 5 goluri încasate de la Iskra-Stal


FC Costuleni prestează tot mai prost, 5 goluri încasate de la Iskra-Stal

FC Costuleni - Iskra Stal 5-0 meci amicalSeria meciurilor amicale continuă! Ieri s-au întâlnit deținătoarea Cupei Moldovei, Iskra-Stal Râbnița cu ocupanta locului 10 în Divizia Națională, FC Costuleni. Un meci dinamic, cu multe ocazii, dar care a fost în totalitate de partea râbnițenilor.

Unghenenii au încasat 5
În cantonamentul din această iarnă echipa Costuleni a dus-o cel mai bine. Nu a pierdut niciodată în amicalele disputate, iar când a venit jocul în campionat s-a dus perioada de glorie. Pentru Costuleni perioada de pregătire din vară începe strâmb de tot. În partida de astăzi s-au testat aproape 10 jucători și nu știu dacă vreo unul din ei va îmbrăca în continuare “tricourile de lei”.

Iskra-Stal a băgat două în prima repriză, iar în mitanul secund Costuleni nu a fost în stare nici măcar să-și apere porțile, așa că a mai primit trei. Jucătorii de la Costuleni au greșit foarte mult, atât în apărare, cât și în atac. Nu au fost apți să scoată niște mingi esențiale din propriul careu și nici să paseze decisiv în jumătatea adversă. Rezultatul a fost pe măsură.

Livșîț pleacă!
Portarul de la Costuleni, Vladimir Livșîț, ocupant al poziției secunde la “Batalia portarilor” dar și convocat recent pentru prima dată la selecționată cel mai probabil va părăsi gruparea ungheneană în curând. Dar nu e de plâns, azi am alți văzut portari buni care ar putea prelua ștafeta.

Antrenorul Iskrăi, extrem de autoritar
Există două tipuri mai evidențiate de antrenori. Ca Sergiu Botnăraș – care stă liniștit pe bancă, aproape să adoarmă. Și ca Valeriu Cealîi, ucraineanul care bagă în sperieți și muștele ce zboară deasupra. Când e pe bancă se transformă într-un poruncitor, ce impune autoritate și care condamnă absolut orice jucător. Cu toate acestea a menținut pe poziții Iskra-Stal și a obținut și un trofeu foarte important, Cupa Moldovei. Mai mult, Cealîi va rămâne la Iskra-Stal.

Iskra-Stal se pregătește de preliminariile Ligii Europa unde în primul meci va întâlni câștigătoarea meciului Varazdin – Lusitans. Oricare ar fi adversarul, dacă vor presta un joc similar cu cel de astăzi atunci nu vor întâlni probleme. Dacă la Iskra totul pare a fi strună, la Costuleni e dezastru! În componența care este în acest moment, în ediția următoare clubul retrogradează fără dubii. Sunt necesare schimbări, mari schimbări.

vezi galeria foto de la acest meci

Autor: Radu Lisita