Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

Dacia recordurilor

A fost nevoie de depasirea mai multor recorduri pentru a deveni campioana a Moldovei


A fost nevoie de depasirea mai multor recorduri pentru a deveni campioana a Moldovei 

Dacia ChisinauDacia Chisinau a devenit in acest sezon, in premiera detinatoarea a titlului in Divizia Nationala. Desigur ca un aport important l-au avut jucatorii, stafful tehnic dar si conducerea echipei. Insa multe ori pentru a gasi motivele adevarate ale unui succes, este nevoie sa apelezi la date statistice. Iata de ce am hotarit sa analizam prestatia Daciei in comparatie cu sezoanele trecute. Unde s-a obtinut titlul? Ce a facut Dacia mai bine ca in anii trecuti. Cifrele vorbesc de la sine.

Un sezon a fost destul pentru Dacia ca sa-si bata majoritatea recordurile personale din Divizia Nationala. Va enumeram recordurile pe care le-au batut in acest sezon Dobrovolski si co.

 

1. Cea mai buna pozitionare la final de campionat.

Acesta poate parea cel mai evident record insa nu si cel mai usor de atins. in premiera Dacia a termiat sezonul pe locul intii. Pe cealalta parte cea mai slaba pozitionare a lupilor rammine a fi locul 6 inregistrat in editia 2005/2006.

2. Cele mai multe goluri marcate.

 In acest sezon Dacia a marcat 66 de goluri in 39 de meciuri, si chiar daca nu a devenit cel mai bun atac al campionatului, galben-albastrii au inregistrat un record personal in aceasta categorie. In schimb sezonul de debut al Daciei, ramine a fi cel mai sarac in goluri marcate. Atunci Dacia a marcat 24 de goluri in 28 de meciuri.

3. Cele mai putine goluri primite.

Si acest record a fost batut. Chiar daca am avut unul din cele mai lungi si istovitoare sezoane din istorie, Dacia a reusit sa incaseze doar 16 goluri, pentru "lupi" aceasta cifra fiind un record personal. In sezonul 2005/06 lupii au incasat tocmai 39 de goluri aesta fiind anti-recordul Daciei.

4. Cele mai multe victorii intr-un sezon.

Dacia a inregistrat 27 de victorii in editia actuala fiind cel mai bun rezultat personal. In sezonul 2005/06 care pare a fi cel mai negativ din istoria clubului.

5. Cele mai putine infringeri.

Si acest record a fost batut. Sezonul actual este cel mai bun al Daciei si la acest capitol. Doar o infringere, in 39 de meciuri, un rezultat extraordinar.

Deci se vede ca pentru a deveni in premiera campiona a Moldovei, Dacia a avut nevoie de un sezon impecabil in care multe recorduri au cazut si cu siguranta acestea inregistrate nu vor fi usor de batut in timpul apropiat. La final ar fi de adaugat doar inca un record. Probabil in acest an Dacia a adunat cei mai multi suporteri din toate editiile la care a participat.

©: divizianationala.com