Divizia Nationala - in constructie....
 • sheriff tiraspol
 • Dacia Chisinau
 • fc zimbru chisinau
 • Zaria balti
 • Dinamo Auto Tiraspol
 • Milsami Orhei
 • Speranta Nisporeni
 • Petrocub-Hincesti
 • academia chisinau
 • Saxan Ceadir Lunga
 • Ungheni

Avancronica Etapei 39

Iskra sanse pentrul locul 4. Zimbru si Milsami vor imparte bronza iar Dacia isi va sarbatori titlul.


Iskra sanse pentrul locul 4. Zimbru si Milsami vor imparte bronza iar Dacia isi va sarbatori titlul.

avancronica39Ultima etapă din Divizia Natională, Etapa cu numărul 39, O etapă în care se hotărăşte ocupanta locului 3, precum şi echipa ce va ocupa poziţia 14. O etapă mai calmă, avînd în vedere că Milsami întîlneşte un Costuleni palid si fara motivatie, Zimbru va încerca să mai ia încă 3 puncte din meciul cu "studentii", iar Iskra va juca la Tiraspol probabil iarasi la victorie, chiar dacă nu mai are interes deosebit fata de locul ocupa in campionat. Nici un meci la casele de pariuri. Deci, ce ne aşteaptă în ultima etapă a sezonului?

Rapid - FC Sfintul Gheorghe

O partidă importantă pentru Sf. Gheorghe, s-ar părea, asta cu condiţia ca Dinamo cîştiga acasă, în faţa Olimpiei. Totusi "sfintii" sunt cit de cit linistiti stiind ca au deja licenta nationala in timp ce Dinamo nu are. În meciurile precedente avem un rezultat de egalitate scos la Suruceni si o victorie a roş-albaştrilor înregistrată la Ghidighici. Îmi asum responsabilitatea că e un meci care nu hotărăşte prea multe în campionat, de aceea consider că spectatorii vor vedea un meci deschis, plin de faze de goluri. Însă consider că sfinţii ar putea să furnizeze o surpriză de ordin local, cîştigînd în deplasare, dacă vor fi stimulaţi financiar cu prime.

Pronostic pentru meci: 1X; Estimare Spectatori: 300

Costuleni - FC Milsami Orhei

Vulturii joacă acest meci pe terenul sau şi au nevoie de cel putin un punct pentru asi asigura medaliile de bronz. In cazul in care Milsami si Zimbru termina la egalitate de puncte orheienii vor avea avantajul rezultatelor directe. Chiar dacă la moment Milsami a primit doar licenţă de tip N, şi la anul nu poate să joace în cupele europene cu siguranşă că în acest meci vor juca la victorie, vor duce pînă la capăt ce au început pentru a obţine medaliile de bronz. În partidele directe dintre aceste două formaţii Milsami a obtinut două victorii în faţa nou promovatei Costuleni.

Pronostic pentru meci: 2; Estimare Spectatori: 400

Dinamo Bender - FC Olimpia

Meciul nu are vreo miza, deoarece pe de o parte Olimpia nu mai are pentru ce lupta in acest sezon, iar Dinamo vazind ultimele scoruri de hokey nu are cu ce lupta. Baltenii sunt cu gindul la Cupa si nu cred ca pentru ei conteaza ce loc vor ocupa la sfirsitul acestui turneu - 5 sau 6. Baltenii careu au pierdut toate posibilitatile de asi apara medaliile de bronz obtinute in sezonul trecut cel mai probabil vor obtine cea de-a treia victorie direct in fata tighinenilor. Si o vor obtine mai mult bazindu-se pe clasa jucatorilor decit pe dorinta.

Pronostic pentru meci: 2 Estimare Spectatori: 200

Academia UTM - Zimbru

În acest sezon galben-verzii au luat toate cele şase puncte puse la bătaie in meciurile directe, dar mai "galben-verzii" mai au nevoie de încă o victorie ca sa spere la un loc 3 obtinut in extremis. Academia va juca cu lotul optimal şi probabil ca si lotul oaspetilor va fi la fel. In meciul precedent Zimbru a jucat fara Andronic, ceea ce s-a resimtit in atacul elevilor lui Tabanov. Studentii nu prea au vreo motivatie speciala in acest meci deoarece demult nu mai lupta pentru ceva important. Chisinauienii ar putea oferi o surpriza doar in cazul in care pe prim plan va iesi ambitia tineretului lui Bejenar.

Pronostic pentru meci: 2 Estimare Spectatori: 150

Gagauziya - Dacia

Meciul va prezenta publicului noua campioana a Moldovei. Sunt curios ce special au pregătit cei din Serviciul Marketing al "lupilor" pentru acest meci. Gagauziya este pe 12 si nu are inca salvarea matematica. Totusi elevii lui Stoianov ar putea termina pe ultimul loc doar in cazul in care Dinamo reuseste un miracol cu baltenii. Va fi interesant de vazut daca seria pozitiva a comratenilor va continua si in meciul cu Dacia care totusi isi va sarbatori primul titlu din istorie si nu ar fi frumos sa piarda meciul care le va celebra acest eveniment.

Pronostic pentru meci: X2 Estimare Spectatori: 200

Nistru Otaci - FC Sheriff

Interesant dacă in acest meci va continua seria rezultativa a Sheriff-ului. Victoria tiraspolenilor nu ne va spune oricum foarte multe despre forma multiplei campioane a Moldovei. Victoria cu otacenii nu paote servi drept un indice semnificativ in ceea ce priveste forma de joc a tiraspolenilor. In cazul in care vor obtine punctele puse in joc pentru Sheriff aceasta va fi a treia victorie directa in fata otacenilor din acest sezon. Cit priveste jucatorii din nordul Moldovei, acestia incheie sezonul, un alt sezon fara istorie si in coada clasamentului. Otacenii vor sa reconstruiasca echipa din trecut insa cu siguranta nu o vor face incepind cu acest meci.

Pronostic pentru meci: 2 Estimare Spectatori: 200

Tiraspol - Iskra-Stali

Ambele echipe vin după victorii, de aceea, s-ar putea să asistăm la un meci interesant. Acasa Tiraspol joaca agresiv si cu siguranta Iskra reprezinta un adversar care motiveaza. Tinta "orasenilor" va fi cel putin un egal necesar pentru mentinerea pozitiei sapte in clasament. Va fi un meci in care se vor intilni tineretea cu experienta. Jucatori care mai au de invatat, FC Tiraspol, cu jucatori care demonstreaza un joc matur si bine pus la punct. Iskra va fi cu gindul la cupa insa cu siguranta nu se va da in laturi de la o victorie care in anumite circumstante i-ar putea propulsa pe locul patru in clasament.

Pronostic pentru meci: X2 Estimare Spectatori: 300

 Autor: Gradinaru Eugen